Diensten

Wij danken onze reputatie aan tevreden klanten en door voortdurend en stelselmatig te investeren in het ontwikkelen van een breed scala aan hoogwaardige installatie-adviesdiensten. Onze ervaring, kennis en kunde wordt zowel gevraagd bij nieuwbouw- als renovatieprojecten, monitoring, beheer- en onderhoudsbegeleiding.

Ga naar

Werktuigbouwkunde

Wij geven werktuigbouwkundig advies over:

 • verwarmingsinstallaties;
 • luchtbehandeling en ventilatie;
 • koelinstallaties;
 • sanitaire installaties (hemelwaterafvoer, riolering, waterinstallaties en sanitair);
 • brandbestrijdingsinstallaties (rook- en warmte-afvoer, sprinkler, brandslanghaspels);
 • technische en medische gasinstallaties (o.a. in ziekenhuizen en laboratoria);
 • meet- en regeltechniek (GBS).

Elektrotechniek

De kennis van het vakgebied elektrotechniek binnen Huygen is breed en omvat de volgende installaties:
 • centrale elektrische voorzieningen;
 • krachtinstallaties;
 • verlichtingsinstallaties;
 • communicatie-installaties;
 • beveiligingsinstallaties;
 • brandmeld- en ontruimingsinstallaties.

Bouwfysica

Wij maken PMV-behaaglijkheidsberekeningen, gebaseerd op de theorieën van professor Fanger, temperatuuroverschrijdingsberekeningen (TO-berekening) en CFD-berekeningen. Zo verrichten wij bijvoorbeeld behaaglijkheidsmetingen, maken wij infraroodbeelden van gebouwen en installaties om inzicht te verkrijgen in warmtelekken. Wij maken berekeningen van de energieprestatie van een gebouw op basis van de wettelijke Energie Prestatie Norm (EPN), de Gemeentelijke Praktijk Richtlijn (GPR), BREEAM en een energielabel.

Beheer en onderhoud

Huygen verzorgt, naast het bepalen van onderhoud strategieën en het opstellen van meerjaren onderhoudsplannen, ook het monitoren van de installaties. Tevens verrichten wij inspecties en conditiemetingen volgens de NEN 2767.

Duurzaamheid

Een duurzaam gebouwontwerp heeft als uitgangspunt dat de gebruiker centraal staat; een gebruiker moet zich prettig en comfortabel voelen in een gezond gebouw. Daarvoor werken wij samen om, met alle stakeholders in de gebouwde omgeving, duurzaamheid verder te ontwikkelen en in de praktijk te brengen.

Onze mensen zijn op de hoogte van de meest up-to-date technologieën en de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheidslabels en -certificering (o.a. BREEAM).

BIM

Huygen heeft de afgelopen tijd veel projecten in BIM uitgewerkt en heeft, met onze ruime ervaring, een goed beeld van de mogelijkheden en de juiste toepassingsgebieden.

Brandveiligheid

Door onze jarenlange ervaring zijn wij bekend met de laatste ontwikkelingen op brandveiligheidsgebied. Wij zijn op de hoogte van de verscherpte wet- en regelgeving en de nieuwste technieken. Onze specialisten kunnen u adviseren op het gebied van brandveiligheid en brandbeveilingsinstallaties. Werkzaamheden zijn onder andere brandveiligheid inspecties, het maken van een Programma van Eisen voor een brandmeldinstallatie of het uitwerken van de nodige brandveiligheidsvoorzieningen.

Meet- en regeltechniek

Het vakgebied van meet- en regeltechniek is continu in ontwikkeling, waarbij de aandacht zich onder meer richt op de mogelijkheid werkplekken op afstand te configureren. Hierdoor is het mogelijk optimaal in te spelen op de wensen, die “het nieuwe werken” met zich meebrengt.

Transportinstallaties

Huygen adviseert in installaties voor:

 • liften
 • roltrappen / rolpaden
 • gevelonderhoudinstallaties

Een adequate afhandeling van het verticaal transport is van groot belang voor de gebruikswaarde van een gebouw. De studie naar de benodigde transportcapaciteit moet in een vroeg stadium worden uitgevoerd, aangezien de inpassing van liften en roltrappen architectonisch bepalend kan zijn.

Hout & installaties

Huygen adviseert ook over installaties in houtbouw. Bouwen in hout biedt veel mogelijkheden voor geavanceerde en energie-efficiënte systemen. Wij bieden op maat gemaakte oplossingen voor uw project. Of het nu gaat om duurzame energieoplossingen, HVAC of elektrische systemen, ons team staat voor u klaar. Wij helpen u graag met een efficiënter, duurzamer en toekomstbestendig houtbouwproject.