Interview met nieuwe medewerker Niels Wauben

Niels Wauben is op 1 november 2021 begonnen bij Huygen als accounting specialist. Hij vertelt graag over zijn eerste maanden bij ons.

Wat is je achtergrond?
Ik heb bedrijfseconomie gestudeerd aan Zuyd Hogeschool in Sittard. Mijn scriptie ging over het in kaart brengen van financiële risico’s voor akkerbouwers en hoe ze deze risico’s kunnen beperken. Vervolgens heb ik een tool gemaakt, die de financiële adviseur de mogelijkheid geeft om per klant de risico’s in kaart te brengen. Dit help de adviseur bij het opstellen van zijn financiële advies. Al tijdens mijn scriptie ben ik gaan werken als Junior Assistent Accountant bij een accountantskantoor. Hier ondersteunde ik accountants bij hun werkzaamheden, bijvoorbeeld bij het opstellen van jaarrekeningen, IB-aangiftes en belastingaangiftes.

Hoe vond je dit?
Ik merkte dat ik de combinatie tussen het schrijven van een scriptie en werken zwaar vond. Dit kwam met name omdat het aantal uren regelmatig de 40 ruim overschreed. Ieder uur moest worden verantwoord, en als je aantal niet-declarabele uren meer dan 4 per week bedroeg moest je dit zelf inhalen. Gecombineerd met het schrijven van mijn scriptie was dit pittig. Na het voltooiden van de scriptie ben ik hier wel blijven werken, maar de hoge werkdruk was een reden om te zoeken naar een werkplek met meer rust.

Hoe ben je in contact gekomen met Huygen?
Ik ben via LinkedIn benaderd door uitzendbureau Avance. Normaal reageer ik niet op dit soort berichten, maar ik werd getriggerd. Ik weet niet zo goed waarom, er zat iets ondernemends in de vacature, en ook het technische sprak me wel aan. Ik heb zelf geen technische achtergrond, maar ik leer graag. Ook zou ik mijn uren minder hoeven te verantwoorden: het zou een kans zijn om een organisatie écht goed te leren kennen, om te weten wat er speelt. In mijn toenmalige werk was ik vooral bezig met ondersteuning voor veel verschillende klanten, maar inhoudelijk wist ik niet echt wat er speelde bij mijn klanten.

Hoe ging het sollicitatieproces?
Ik ben op gesprek geweest bij Corné Gilissen (algemeen directeur) en Bart Loffeld (hoofd administratie). Dat gesprek heb ik ervaren als prettig en ongedwongen. Vervolgens ben ik door het uitzendbureau gebeld dat men positief was over het gesprek. Ten slotte ben ik op tweede gesprek geweest bij Ed Vonk (operationeel directeur).

Wat vind je het leukst aan je werk?
De sfeer is hier erg fijn. Vanwege persoonlijke omstandigheden werk ik graag 32 uur binnen vijf dagen: dit was geen enkel probleem. Ik vind het erg fijn om op kantoor te werken met collega Bart, we zijn inmiddels goed op elkaar ingespeeld en ik leer veel van hem. Maar ook als ik graag een dag thuis zou willen werken is dit geen probleem. Er is altijd wel ruimte.

Inhoudelijk hou ik ervan om dingen aan te leveren waar anderen beslissingen mee kunnen maken (stuurinformatie), de eigenschappen van een controller. Ik leer graag, en dagelijks ook best veel. Zo had ik in het begin geen enkele ervaring met projectadministratie, dat zag ik wel als uitdaging.

Is er ook iets waar je moeite mee hebt?
Bij de start heb ik wel moeite gehad met bepaalde technische termen en het kennen van de verschillende fasen binnen een project. Zoals ik zei heb ik geen ervaring in de technische wereld. Als je vervolgens facturen moet gaan verwerken waarop heel veel verschillende technische termen staan is dit echt even lastig. Maar langzaam weet ik er eigenlijk al best wel veel vanaf. Daarnaast hou ik er vooral van om te leren door uit te proberen: je doet niet zo heel snel iets fout.

Wat zijn je doelen binnen deze baan?
Ik heb niet echt concrete doelen, ik bekijk het stap voor stap. Ik ben voor nu allang blij dat ik in een stabiele situatie zit. En stiekem zijn er genoeg ontwikkelingen: door het recente vertrek van een collega zijn mijn werkzaamheden in de praktijk best wel uitgebreid: een mooie uitdaging. Ik heb geen plannen om binnenkort met een opleiding of iets dergelijks te beginnen, maar ik weet wel dat deze mogelijkheden er zijn.

Wij wensen Niels veel succes en werkplezier bij Huygen!

Collega(s)

Niels Wauben
Administratief medewerker

Datum

26 juli 2022

Categorie

Interview