Eerste steenlegging nieuw DSM-hoofdkantoor

Afgelopen donderdag is de eerste bouwsteen gelegd van een bijzonder project: het toekomstige hoofdkantoor van DSM in Maastricht. De voormalige Euroscoop en rijksmonument De Ambachtsschool worden herontwikkeld tot een duurzaam en innovatief kantoorgebouw.

Het nieuwe kantoor ligt op loopafstand van station Maastricht. Bijzonder aan dit project is de integratie van een rijksmonument met nieuwbouw. De twee gebouwen worden verbonden door een atrium. Het gebouw is volledig energieneutraal en Paris Proof. De bestaande ondergrondse parkeergarage wordt volledig ingericht voor elektrische auto’s. De integratie van het rijksmonument en nieuwbouw leidt tot een high end kantoorgebouw van ca 6.700 m2 dat voldoet aan de hoogste klimaateisen en zal BREEAM en WELL gecertificeerd worden. Hierbij worden de historische kenmerken van de voormalige ambachtsschool behouden.

Hans Janssen, adviseur bij Huygen: de prachtige technische school van Maastricht krijgt een geweldige herbestemming als hoofdkantoor van DSM. Dit gecombineerd met een zeer inventie aanbouw ontstaat een schitterend gebouw. Door de intensieve en betrokken samenwerking van het gehele team is het gelukt om deze complexe herbestemming en nieuwbouw op een bestaande parkeergarage tot een succesvol plan te ontwikkelen.

Bij de eerstesteenlegging waren onder andere Annemarie Penn-te Strake, burgemeester van Maastricht, Dimitri de Vreeze, co-CEO DSM, Jaco Meuwissen, directeur van 3W real estate en Coen van Oostrom, oprichter en CEO van EDGE aanwezig.

Huygen levert de installatietechnische advisering, waarbij nauw wordt samengewerkt met andere Oosterhoff-werkmaatschappijen: ABT is constructief adviseur en bbn adviseurs verzorgt het bouwkostenmanagement.

Het gebouw, met 350 werkplekken, wordt in het eerste kwartaal van 2024 opgeleverd.

Fotografie: Aron Nijs

Collega(s)

Hans Janssen
Adviseur

Datum

05 oktober 2022

Categorie

Project