Nieuw DSM-hoofdkantoor

DSM gaat het wereldwijde hoofdkantoor verplaatsen van Heerlen naar Maastricht. In het stadsdeel Wyck ontwikkelt DSM in nauwe samenwerking met vastgoedontwikkelaars EDGE Technologies en 3W real estate een Paris Proof, innovatief en inspirerend hoofdkantoor.

Afbeelding: © Edge/3W

De nieuwe locatie is een levendige, stedelijke omgeving vlakbij het treinstation, hotels en andere voorzieningen. Op het perceel staan het Rijksmonument de Ambachtsschool en de voormalige bioscoop Euroscoop. De Ambachtsschool blijft behouden, inclusief de monumentale kenmerken. De bioscoop maakt plaats voor het nieuwe kantoor en atrium. Door het inbrengen van meer daglicht en hybride werkmogelijkheden ontstaat er een eigentijds hoofdkantoor met 6.500 vierkante meter high-end gezonde werkruimte waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en samenwerken.

Dankzij het slimme ontwerp en constructie wordt het nieuwe kantoorpand energieneutraal. Er wordt gestreefd naar het behalen van het hoogste certificeringsniveau voor zowel BREEAM (Outstanding) als WELL (platinum) voor gezonde gebouwen.

Oosterhoff
Een aantal werkmaatschappijen van Oosterhoff draagt in opdracht van EDGE Technologies/3W real estate bij aan dit nieuwe hoofdkantoor: Huygen levert de installatietechnische advisering, bbn adviseurs verzorgt het bouwkostenmanagement en ABT adviseert over de constructies.

Lees hier de volledige persberichten van DSM en van EDGE Technologies.

Collega(s)

Datum

26 juli 2021

Categorie

Project