DuPont

Branche

Bedrijf & kantoor

Locatie

Oplevering

Oppervlakte

Opdrachtgever

Fotografie

Collega(‘s)

Wilco Bouvrie
Adviseur

DuPont Industrial Biosciences is een wereldleider in industriĆ«le biotechnologie. Het nieuwe Europese hoofdkantoor is in Leiden gerealiseerd. Dit multidisciplinaire gebouw, waar enzymtechnologie wordt ontwikkeld, bevat diverse biotechnologische laboratoria en kantoren. Het is een gebouw van drie verdiepingen op een plint met parkeergarage en bestaat uit twee flexibele vleugels, verbonden door een facilitair cluster.

De installaties in de vleugels zijn ontworpen met een hoge mate van flexibiliteit waarbij ze zijn onderverdeeld in de zogenoemde Base(+) en Fit-out installaties. Hiermee kan een eenduidige en flexibele basisinstallatie worden gerealiseerd waar tegelijkertijd mee wordt  voldaan aan de specifieke wensen en eisen van de diverse gebruikers.

De basis en back-bone van het gebouw worden gevormd door de Base(+) installaties en omvatten onder andere de warmte-en koude opwekking (WKO), luchtbehandelingskasten, centrale gasflessenopslag, centrale waterbehandeling, centrale elektrotechnische energievoorzieningen, centrale data-installatie en bijbehorende distributie tot aan de demarcatie- / overnamepunten van de laboratoria. De algemene ruimten zijn ook onderdeel van de Base+ installaties.

Voor de specifieke inrichting van de laboratoria en kantoren zijn de Fit-out installaties ontworpen en aangelegd. Hierin zijn de wensen en eisen van de gebruikers meegenomen en omvatten onder andere de infrastructuur en aansluitingen van de diverse media in de laboratoria, specifieke ventilatiesystemen,  specifieke afvalwatersysteem etc. afgestemd op enerzijds de Base+ basis en anderzijds op de laboratorium inrichting.

Het gebouw is opgeleverd met een BREEAM Excellent Certificaat.

DuPont

Onze werkzaamheden:

Voorontwerp:

opstellen Installatietechnisch Voorontwerp

Definitief ontwerp:

Opstellen Installatietechnisch Definitief ontwerp voor:

  • Base(+)
  • Fit-out

Ondersteunen laboratorium adviseur bij uitvraag laboratoria inrichting

Prijsvorming:

  • controle begrotingen

Verder opdracht voor:

  • Installatietechnische toetsing uitvoering
  • Beoordelen installaties t.b.v. oplevering
  • Commissioning management
  • BREAAM assessment.

Branche

Bedrijf & kantoor

Locatie

Leiden

Oplevering

2020

Oppervlakte

8700

Opdrachtgever

Dura Vermeer Zuid West BV

Fotografie

Laurens Kuipers

Collega’s

Wilco Bouvrie
Adviseur

Meer projecten