Save the Homes

Branche

Onderzoek & innovatie

Locatie

Oplevering

Oppervlakte

Opdrachtgever

Fotografie

Collega(‘s)

Save the Homes is een Europees onderzoeksproject binnen het programma Horizon2020 en richt zich op het stimuleren van woningrenovaties.

In Rotterdam en Valencia gaan we woningrenovatieservices aanbieden via een one-stop-shop, de Citizen Hub. Met de customer journey brengen we de vraag- en de aanbodzijde in kaart en willen we Citizen Hubs creëren die mensen helpen de barrières bij renovatie te overwinnen. Deze hubs zullen worden opgezet als fysieke en online hubs.

Investeringen in renovaties van huizen zijn essentieel voor het milieu, de economie en de levenskwaliteit van mensen. Europa kampt met een vergrijzende woningvoorraad, waar momenteel slechts 10% van de gebouwen energieprestatiecertificaten van klasse A of B heeft. Daarnaast wordt de staat van een huis steeds meer gerelateerd aan gezondheid. Wonen in niet-gerenoveerde huizen kan grote gevolgen hebben voor de gezondheid, terwijl verbeterde woonomstandigheden gezondheidsrisico’s kunnen verminderen en de kwaliteit van leven kunnen verhogen.

Met Save the Homes willen we de vraag naar woningrenovatie stimuleren, het renovatietempo verhogen en zo bijdragen aan het verbeteren van het leven van mensen.

Bekijk de website van dit project: www.savethehomes.org

Branche

Onderzoek & innovatie

Locatie

Diverse locaties binnen de EU

Oplevering

Oppervlakte

Opdrachtgever

Europese Commissie

Fotografie

Collega’s

Meer projecten