Eric Willems

Sinds 1992 werkzaam in de installatietechniek en bouwfysica. Aanvankelijk als adviseur maar de laatste 15 jaar voornamelijk als onderzoeker met als grootste uitdaging bij Huygen om klanten vooruit te helpen door onderzoeksresultaten in projecten toe te passen. Als technisch natuurkundige inspireert het vakgebied me nog steeds omdat er voortdurend nieuwe toepassingen beschikbaar komen zoals sensoren, digitale ontwerp- en productieomgeving, data-analysetechnieken maar ook nieuwe marktmodellen voor Energie-as-a Service en bouw- en vastgoeddienstverlening.

Ik ben een uitgesproken team-worker waarbij ik veel ruimte laat voor creativiteit en het delen van kennis. Bovendien begeleid ik bij HI&A (jonge) medewerkers bij hun ontwikkeling tot zelfstandig onderzoeker en adviseur.

De meeste tijd besteed ik aan het verwerven en uitvoeren van onderzoekprojecten in een internationaal netwerk van universiteiten, fabrikanten en adviseurs, een uitstekende inspiratiebron voor innovatie. Daarbij is het voortdurend kunnen ‘leren’ voor mij een dagelijkse bron van energie.

In mijn vrije tijd doe ik aan hardlopen (bospaden, trails) en ga ik er graag op uit met mijn gezin.  

Functie

Senior Adviseur

Expertises

Relevante projecten

Relevante nieuwsberichten